13 Nisan 2014 Pazar

Klozet ve lavabao tıkanmalarında en kolay çözümler


SIHHİ TESİSATÇI
Bilindiği üzere evlerimiz de oluşan her hangi bir tıkanıklık, ısınma, atıkların gitmeme durumun da aklınız hemen sıhhi tesisatçı çağırmak gelir.  işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak; tesisat projelerini incelemek, temiz su tesisatı kurmak, temiz su tesisatı delik ve kanallarını açmak, deliklere kovan koymak, sıhhitesisatçı diye adlandırdığımız kişiler, evinizin herhangi bir bölümün de tıkanıklık adına oluşabilecek herhangi bir sorunu çözmek için müdahale ederler. Bu gibi durumlarda sıhhi tesisatçıları çağırmak en mantıklısıdır diyebiliriz.
Her yapının sıhhi tesisatı, üç temel işlevi karşılamalıdır. Besin tüketimine (yemek pişirmek, içmek) yönelik ve günlük tüketimde (çamaşır yıkamak ve temizlenmek) suyun sağlanması ve konut içinde kullanılmak için dağıtılması; organik atıklar, deterjanlar, eriyikler vb., "pis suyun" boşaltılması. Bazı durumlarda, sıhhi tesisatın özel işlevleri olabilir. Bu gibi durumlar da işinde uzman sıhhitesisatçılar duruma müdahale edip sıkıntının en erken olarak çözülmesini sağlarlar.
Sıhhitesisatçılığın tanımında da anlaşıldığı gibi tesisatçılık insan sağlığını ilgilendiren bir meslektir. Sıhhitesisatçı da bunun bilincinde olmalı, tesisat döşeme çalışmalarda bunun önemini unutmamalıdır. Tüm meslek dalında olduğu gibi tesisatçılık mesleğinde de başarının ön koşullarından biriside temizlik ve titiz çalışmadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder